Andrea Andrassy (CRO)

Andrea Andrassy - stand up

Andrea Andrassy je hrvatska stand-up komičarka, kolumnistica i radijska voditeljica. Rođena je u Zagrebu prije 28 godina.

Kao osmogodišnja djevojčica na jednoj proslavi se popela na stage i ispričala prosti vic – rezultat je bio tjedan dana bez televizora i cijeli život bez dlake na jeziku. Stand-upom odlučila se baviti 2010. godine, kada se i prijavila na svoj prvi Open mic i šokirala publiku svojim uvrnutim humorom. Od tada pa do danas nanizala je brojne uspješne nastupe u Hrvatskoj i Sloveniji, a svojem hrvatskom repertoaru dodala je i onaj engleski, s kojim je osim kod kuće i u Sloveniji nastupala i u Budimpešti.

Nastupala je i kao rezident komičar u klubu Studio smijeha, a nakon odlaska iz kluba se posvetila solo nastupima. Iako je započela relativno crnim humorom, svoj je materijal proširila na svakidašnje teme, od kojih ju najviše inspiriraju muško-ženski odnosi i nelogičnosti u njima.

Dugo se htjela baviti glumom, ali je shvatila da to ipak nije za nju; u stand-up disciplini pronašla je savršen spoj nastupa koji ju je privlačio u glumi i slobode koju u njoj ne bi mogla imati.

Kad ne nastupa, vodi radio emisiju Drive time show na Prvom radiju i piše kolumnu Dnevnik gradske cure na portalu Index.hr.

Za kontakt in povpraševanje prosim izpolnite tale obrazec - BOOKING