(BIH) Filip Andronik

Filip Andronik (BIH)

Filip Andronik

Filip Andronik: “Inspiracija su mi beskonačne uvrnute dogodovštine iz naše svakodnevnice, događaji od kojih bi i Kafki pamet stala”.

Filip Andronik dolazi nastupati kao bosanskohercegovački profesionalni striper. On naime crta stripove. Iako je uspješan u tom poslu, priznaje da ga je crtanje iskvarilo kada su u pitanju žene. Reći da se Filip pred djevojkom izgubi kao burek u svemiru značilo bi podcjeniti situaciju.

Osim priča o iskustvima sa ženama, Filip priča i o svakodnevnim situacijama u kojima se nalaze Bosanci i Hercegovci. Šta možemo uraditi a šta, češće, ne možemo. A one stvari koje radimo, zašto ih radimo na prvom mjestu.

1375948_654890594545316_300855625_nBIO:

Bavi se crtanjem stripova i grafičkim dizajnom. Stand up komedijom se, kroz rad kabare trupe Magacin Kabare iz Sarajeva, bavi od 2011. godine.

Autor je dvije samostalne stand up predstave (one man show) - "'Ebemu život" (2011.), "Striper" (2013.) Sa svojim autorskim materijalom učestvuje u sljedećim predstavama sa glumcima/komičarima - "P.M.S. - Pitanja, mišljenja, savjeti" (2012.), "Štos" (2014.), "Liga šupljaka" (2014.)

Organizator i voditelj večeri otvorenog mikrofona te takmičnja "Šeret" (takmičenje komičara amatera Bosne i Hercegovine) u organizaciji Magacin Kabarea (2013. i 2015.).

Nastupao u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj i Sloveniji. 

Učestvovao na festivalima stand up komedije u Srbiji (Belef, Stand up Fest), Hrvatskoj (Panč festival) i Sloveniji (Lent festival).


Za kontakt in povpraševanje prosim izpolnite tale obrazec - BOOKING