Natisni

PANČ, Festival stand-up komedije Ljubljana

Dogodek

Naslov:
PANČ, Festival stand-up komedije Ljubljana
Kdaj:
ned, 25. avgust 2019, 21:00 h - 23:00 h
Kje:
Ljubljana,
Kategorija:
Stand up komedija

Opis

PANČ - poletni festival stand up komedije se že 12. leto vrača na Ljubljanski grad. Šest dni smeha na idilični lokaciji pod zvezdami z najboljšimi komiki domače in tuje scene.

25. 8. - Nedeljskih 6

Admir Baltić, Željko Čakarević Željkić, Žan Papič, Nejc Šmit, Ivan Šarić (HR), MC Vid Valič.

Vse večere ogrevata: Jure in Mark


Prizorišče

Lokacija:
Festival Panč - Ljubljanski grad
Kraj:
Ljubljana
Država:
Slovenia

Opis

O FESTIVALU - PANČ - mednarodni festival stand up komedije

Panč 2009Festival Panč se je rodil 17. avgusta 2008 na Ljubljanskem gradu ponosnima očetoma Andreju Težaku in Tinu Vodopivcu. Prisotni so bili dedki Komikaze in številni prostovoljci. Že ob svojem prvem rojstnem dnevu leta 2009 je mali Panč še zrasel, zadnji večer njegovih vragolij si je ogledalo kar 1300 obiskovalcev. Medse je zvabil tudi goste iz tujine, bratrance in sestrične iz Hrvaške, Anglije in celo daljne Nove Zelandije. Septembra 2009 je dobil še bratca. V Zagrebu se je rodil Pančić. Ljudje so vzljubili Panča, je namreč prijeten, zabaven in simpatičen. Želeli so si ga videti bolj pogosto. Pa se je odločil, da bo svoja vrata odprl še pozimi, ko je zunaj mrzlo in turobno in je njegova prisotnost še posebej dobrodošla. Tako se je januarja 2010 istočasno v Ljubljani in Mariboru zgodil še zimski Panč, ki je avgusta istega leta na Ljubljanskem gradu vpihnil svojo tretjo svečko. Tudi v letu 2014 se Panč vrača, zimski z gala večerom v Festivalni dvorani, avgusta pa se znova vidimo na Ljubljanskem gradu.

KAJ JE STAND-UP KOMEDIJA

Zvrst komedije, kjer nastopajoči s pomočjo mikrofona nagovarja občinstvo in jih zabava s pripovedovanjem smešnih zgodbic in šal, ter se brez omejitev dotika vseh mogočih tem, vse to z enim samim ciljem – nasmejati občinstvo.

KAJ JE PANČ

Ime festivala je poslovenjen angleški izraz - "punch ali "punch-line", ki je zadnji del šale, ključni stavek oz. beseda, ki izzove smeh. Panč je zelo prisoten in priljubljen žargonizem med stand-up komiki.

INFORMACIJE O FESTIVALU

Kurz Rock Vibe d.o.o.
* Resljeva 26, 1000 Ljubljana
* Telefon: 01/231-7153
* Telefax: 01/430-2158
* E-naslov: info@festivalstandupkomedije.si