Natisni

Stand up (Ravne na Koroškem) - Matjaž Javšnik

Dogodek

Naslov:
Stand up (Ravne na Koroškem) - Matjaž Javšnik
Kdaj:
sob, 7. december 2019, 23:00 h
Kategorija:
RAZPRODANO

Opis

Matjaž Javšnik

Matjaž Javšnik, stand up komik

Matjaž Javšnik je slovenski igralec in komik. Rodil se je leta 1969 in končal gledališko in lutkovno šolo (GILŠ) v Ljubljani. Matjaž Javšnik je nastopil v celovečernih filmih V leru, Marmelada, Na svoji Vesni in Zadnja večerja. Znan je po vlogi Izija v nadaljevanki TV dober dan, igra pa tudi v komediji 5moških.com in v Impro ligi (prvenstvo v gledališki improvizaciji), posodil pa je glas tudi animiranih likih v družinskih animiraneih filmih (Mali pišček in Sezona lova).

Prejel je Severjevo nagrado za igralske dosežke ter pokal za najboljšega improvizatorja na državnem prvenstvu v gledaliških improvizacijah (1998).

Pred leti je Matjaž Javšnik posnel oddajo skriti mikrofon. V oddaji je znane ljudi ali kakršnekoli ustanove klical in jim razlagal brez vezne stvari, vendar se ob posnetkih vseeno dobro nasmejimo. Tako je v svojo past dobil tudi znanega slovenskega pevca Fredyja Miler.

STRIPTIZ

Matjaž Javšnik nadaljuje z razgaljanjem in družbeno kritiko tudi v svojem novem projektu Striptiz. Tokrat na odru ne bo razgalil le sebe, temveč tudi vas - pravzaprav kar celotno Slovenijo. V Striptizu se sprehodi čez slovenske posebnosti in zanimivosti, pa tudi čez naše prednosti in slabosti. Skozi smeh se bomo spoprijeli z dvojino, ljubeznijo do pločevine, ki se blešči iz garaž in nadstreškov, družinskih vezi, športnih uspehov, slovenske šole, graditve kariere, interesnih skupin, javne uprave, pa vse do rak rane naše družbe - politike. Seveda Matjaž tudi tokrat ne bo pozabil na pregovorno
slovensko zavist, kar nas dela unikum ne le v evropskem temveč kar v svetovnem merilu.Da to drži se lahko prepričate sami - pridite, da ne boste ' favš' tistim, ki se bodo na tokratni predpremieri med prvimi nasmejali do solz.

MINISTRSTVO ZA ZDRAVJE IN HIGIENO TELESA TER DUHA PRIPOROČA OGLED PREDSTAVE ZA KREPITEV TREBUŠNIH MIŠIC, RAZGIBANJE LEVE IN DESNE HEMISFERE IN PREPREČEVANJE ZAVISTI. OGLED PREDSTAVE JE DRUŽBENA ODGOVORNOST!