Natisni

Stand up (Izola) - Boris Kobal & Nejc Petek

Dogodek

Naslov:
Stand up (Izola) - Boris Kobal & Nejc Petek
Kdaj:
pon, 10. julij 2023, 20:00 h
Kje:
Izola, Slovenija
Kategorija:
Stand up komedija

Opis

preview

PREDPRODAJA: 15€
NA DAN DOGODKA: 20€
z rezervacijo si zagotovite predprodajno ceno:
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Boris Kobal, režiser, igralec in dramatik je rojen 16. novembra 1955 v Trstu. Tam je končal osnovno šolo, srednjo šolo Cirila in Metoda in 1974 leta maturiral na učiteljišču Antona Martina Slomška. Že v mladosti je gledališče vplivalo nanj, saj je bil tudi njegov oče igralec.

Po končanem učiteljišču je odšel na AGRFT v Ljubljani in vpisal študij gledališke in radijske režije, študij je zaključil z režijo Ruzantejeve Moschete, diplomiral pa je leta 1996.

Po končanem študiju je bil približno 17 let svobodni umetnik v različnih gledališčih kot režiser, igralec in pisec, predvsem kabaretov. Najprej je začel z delom v SSG Trst, kasneje pa je režiral v vseh slovenskih gledališčih, razen v Mariboru. Najpogosteje se je srečeval z ansamblom MGL, kjer je bil nato tudi direktor in umetniški vodja od 1997 do 2007.

Značilno za Kobala je, da se v svojih režijah nikakor ne želi izogniti aktualizaciji, in to predvsem politični. Kadar se odloči za klasične tekste jih zanesljivo aktualizira in jim doda kanec, zanj tako značilnega, satiričnega tona. V ta sklop režij sodijo avtorji kot so Goldoni, Linhart, Cankar, Ruzzante, De Fillipo… Sodobnejšim avtorjem pa ob tej že znani noti dodaja še kanček teatralnosti ( Jančar, Partljič, Lorca, Verč…).

NEJC PETEK V svojih nastopih skuša publiki na nek sproščen, satiričen, provokativen način vzbudit sproščen in nasmejan pogled na določene vsakodnevne probleme, dogodke v medijih, vsakodnevne ali trenutno aktualne dogodke na več različnih področjih.

V nastope vključuje tudi številne imitacije znanih Slovencev iz sveta politike, športa, glasbe, zabave, televizije. Ljudem želi dati kost za glodanje, jih opozorit na stvari, za katere se mogoče sploh ne zavzamejo in jim jih predstavit na zabaven način, tako da se vsak lahko v čem najde.

Več o Nejcu

 


Prizorišče

Lokacija:
Hangar Bar
Naslov:
Tomažičeva 10a
ZIP:
6310
Kraj:
Izola
State:
Slovenija
Država:
Slovenia