Martina Ipša

Martina Ipša

Stand up komičarka, ki je več kot le to. Gledališka stand up komedija Muca Maca 2, komedija XXL Bejbe, stand up oddaja Brez dlake na jeziku, satirična TV oddaja Bizarno aktualno, muzikal ekipe Pop TV-jevcev Mož iz Manče, muzikal Prava dekleta; in še bi lahko naštevali. V polju humorja in odrskega ustvarjanja se uspešno predstavlja kot avtorica, scenaristka in igralka.

Je ena izmed tistih, ki so slovensko stand up komedijo odvijali iz povojev. V svojih stand up nastopih vse od začetka stavi na drznost in izvirnost in zaradi svojega pristnega in nevsiljivega humorja ostaja priljubljena pri občinstvih najrazličnejših profilov. S stand upom se ukvarja od l.2005, ko se je udeležila delavnic za stand up komedijo z Željkom Vukmirico. S svojimi nastopi vedno znova preseneča in navdušuje, saj je ni teme, ki se je ne bi lotila spretno in silno smešno. 

Ker verjame, da se je treba prvo treba znati pošaliti iz sebe, da si potem pridobiš pravico komentirati druge, se zna dobro ponorčevati iz sebe. S svojim nastopom dregne v srž problema, ga zavije v celofan humorja in gledalcu poda kot šopek najlepših vrtnic.

Za kontakt in povpraševanje prosim izpolnite tale obrazec - BOOKING

 

BIO:

- napisala več kot 5 ur stand up materiala, ki ga lahko izvede v angleškem, slovenskem in hrvaškem jeziku in ima za seboj več kot 1000 nastopov

- 2012 izbrana na delavnico MIDPOINT, kjer je v sodelovanju z Brendanom Noel Wardom tri mesece delala na scenariju za celovečeren film (Real Girls) in sodelovala z najboljšiimi profesorj v v Evropi, ki so bili nad njenim delom navdušeni. Pravtako je dobila odlične odzive od izbornikov nekaterih največjih evropskih festivalov.

- je avtorica, idejni vodja in voditeljica satirične TV oddaje Bizarno Aktualno

- 2010 napisala (soavtorica Tina Gorenjak) TV nadaljevanko Zlata žila in celovečerni film Prava dekleta

- 2009 sta s Tino Gorenjak napisali gledališko komedijo XXL Bejbe, ki je navdušila občinstvo - s Tino Gorenjak sta prevedli predstavo Muca maca 2 ali brez dlake na jeziku v hrvaški jezik in nastopili na festivalu Pučkoga teatra na Hrvaškem - bila idejni vodja in nastopila na največjem enodnevnem dogodku stand up komedije - HIT stand up - bila idejni vodja, napisala koncept oddaje in nastopala v odlično sprejetem TV stand up showu Brez dlake na jeziku, ki se predvaja na televiziji RTS - 1.3.2009 premiera predstave Muca maca 2 ali brez dlake na jeziku, za katero sta s Tino Gorenjak napisali scenarij in sta v njej tudi nastopali - pridružila mjuziklu Prava dekleta s 15 minutnim stand up nastopom - na Festivalu Lent (oder stand up komedije) je dve leti sodelovala pri izdelavi programa odra (2007, 2008) - 30 minutni nastop v Angleškem jeziku za študente iz cele Evrope - premiera novega showa Monologi Martine na festivalu Mesto žensk - udeležila delavnice stand up komedije z Željkom Vukmirico - napisala scenarij in režirala predstavo Janezovih 5 minut v Mladinskem gledališkem studio, ko je bila stara komaj 17 let - igrala v predstavi Marušinih 5 minut v Mladinskem gledališkem studiju na Ptuju - igrala v gledališki predstavi A kind of alaska od Harolda Pinterja, v Angleškem jeziku

Za kontakt in povpraševanje prosim izpolnite tale obrazec - BOOKING

ODZIVI V MEDIJIH - POVEZAVA DO OBJAV IN INTERVJUJEV