Perica Jerković

Perica Jerković je eden najizkušenejši stand-up komikov pri nas. V 13 letih delovanja je zabeležil več kot 1000 nastopov v Sloveniji, na Hrvaškem, v Srbiji, Bosni in Hercegovini, Črni Gori, Makedoniji in krajšo turnejo v Angliji. 

Je reden gost vseh večjih festivalov stand-up komedije v tem delu Evrope (Festival Panč Ljubljana, Festival Panč Zagreb, StandUpFest Lent Maribor, Standupfest Beograd, Instant ExYu Podgorica itd.) Izvedel je vrsto delavnic stand-up komedije (Ljubljana, Koper, Velenje, Zagreb) in posnel dokumentarni film Leto, ki prikazuje leto dni v življenju stand-up komika.
Največjo prepoznavnost je dosegel s celovečerno stand-up komedijo 

Rojen v Jugi. Marca 2015 je soorganizaral prvi slovenski komični roast (Vid Valič Roast), marca 2016 pa se je na žaru znašel tudi sam. Perica Jerković Roast je televizijsko premiero doživel septembra 2016. V oddaji Na žaru z Ladom Bizovičarjem je nastopil v vlogi Sandyja, frontmana skupine Cukrboys.

 V sklopu aktualne oddaje StendAp predstavlja na Kanalu A je nastopil februarja 2017.


Perico trenutno lahko vidimo tudi v avtorski monokomediji Zgodovina selfi butla, ki je na rednem sporedu ljubljanskega SiTiTeatra.