Nina Osenar (Vodenje dogodkov)

Nina Osenar

Za kontakt in povpraševanje prosim izpolnite tale obrazec - BOOKING

 

Nekdanja miss, manekenka, pevka in voditeljica Nina Osenar.

 

Intervju v originalu najdete tukaj- http://svet24.si/clanek/532ff6af9bfc6/dalec-od-nine-ki-smo-jo-poznali-nekoc

 24.03.2014 19:03:11 Ajda Janovsky

 

Čeprav je današnja Nina Osenar kilometre daleč od Nine, kakršno smo poznali nekoč, imata obe kar precej skupnega: na tone energije, ki jo z veliko vnemo vlagata v tisto, v kar verjameta, profesionalni pristop k delu, ki kdaj, tako se govori, povzroči tudi kak siv las kateremu od sodelavcev (a ne njenemu dragemu Juretu, ki jo navdušuje tako zasebno kot profesionalno), in karizmo, po zaslugi katere ji ljudje prisluhnejo tudi takrat, kadar govori o rečeh, o katerih do tistega trenutka niso razmišljali ali se z njimi celo niso strinjali. Ni dvoma: o voditeljici, nekoč pa tudi modelu, pevki, igralki in oblikovalki čevljev, bomo v prihodnosti še slišali, tudi če se bo, tako kot zdaj, medijskemu pompu skušala izogibati.

Brez zamere, a vedno sem si predstavljala, kako izstopate iz dolge črne limuzine kakega milijonarja …

(pade v smeh) Joj, ne. Tega – takih ambicij nisem pa nikoli imela. Niti takrat ne, ko sem šele začenjala in se mi je marsikaj v tem navidezno bleščečem svetu šovbiznisa zdelo veliko bolj zanimivo kot danes. Najbrž je vse odvisno od tega, kakšno podlago imaš – v kakšno osebnost se razviješ do približno dvajsetega leta. Jaz sem recimo zelo rada neodvisna, kar koli že počnem. Rada sama zaslužim, in toliko, kot imam, toliko lahko zapravim. Poleg tega zadnje čase živim razmeroma skromno. Preprosto mi ni do tega, da bi hodila v drage kozmetične salone ali kupovala draga oblačila. Sta pa pri tem veliko naredili tudi joga in meditacija.

Rada sama zaslužim, in toliko, kot imam, toliko lahko zapravim.

Preprostost, pravite, pa vendar slovite po tem, da ste precej zahtevni. Glede ličenja na snemanjih, denimo.

Ja, seveda, da sem zahtevna na snemanjih – to je vendar osnova profesionalnosti! Saj nisem zahtevna zase, zahtevna sem v imenu gledalca. Poleg tega pa vsak rad dela z ljudmi, za katere vidi, da so sposobni. In tudi jaz nisem nobena izjema. Glede ličenja ni nobena skrivnost, da najraje delam z Lukcem – Luka Luka je masker, ki me glede na dolžino najinega sodelovanja od vseh najbolje pozna. Zadnji projekt, na katerem sva delala skupaj, je ravno oddaja Moj dragi zmore. In to vse tri sezone. Takrat ko nastopam v tako velikih projektih, imamo vsi skupaj – tudi moja stilistka Barbara Plavec – vnaprej vedno zelo dobro zamišljeno, kakšna bo moja podoba. In ko se na kupu dobijo ljudje, ki znajo svoje delo opravljati dobro, potem je rezultat optimalen. (smeh)

Veljate za enega najlepših, najbolj fotogeničnih domačih televizijskih obrazov. Ste kdaj nezadovoljni s svojim videzom?

O, hvala lepa. (smeh) Iskreno ne bi mogla reči, da sem kdaj nezadovoljna samo zaradi videza. To pride v kombinaciji z nezadovoljstvom od znotraj, in za to imam že večkrat omenjene metode za zdravljenje. (smeh) No, kar zadeva videz v zasebnem življenju … V bistvu se zelo malo ličim, skoraj nič. Tudi na televiziji sem že bila zelo malo naličena, na spletu se najdejo fotografije, na katerih sem popolnoma nenaličena. Nisem obremenjena s tem. Ampak takrat, kadar delam, pa s čisto profesionalnega vidika menim, da je moja dolžnost, da ekipi okrog mene pomagam, da svojo nalogo opravi po najboljših zmožnostih! Samo če vsi skupaj damo svoj maksimum, bo oddaja osvojila gledalčevo zvestobo. A daleč od tega, da bi čisto vsako sekundo vztrajala pri popolnosti. Nisem perfekcionistka, ker se to pogosto preprosto ne izplača.

Bili ste že igralka, oblikovalka čevljev, pevka, model, voditeljica. Kaj od tega ste najbolj vi?


Nič od tega nisem resnično jaz. Jaz sem nekaj čisto drugega in neprimerno bolj preprostega. Vse drugo so pač različne identitete, ki si jih nadenemo ob različnih priložnostih z različnimi cilji. Ampak, v redu, če me takole vprašate … Tisto, na čemer sem najbolj delala, je voditeljstvo. Če bi rekla, da sem od vsega naštetega še najbolj voditeljica, se ne bi preveč zlagala. (smeh)

Vaša preteklost je bila precej razgibana – bili ste misica, fotografirali ste se za moško revijo in še bi lahko naštevali. Vam je za kako preteklo potezo žal?

Ne. Nikoli mi ni žal, taka je bila pač moja pot. In všeč mi je, kam me je pripeljala. Seveda človek včasih pomisli za nazaj: v redu, tega mi pa res ni bilo treba … A pri tem ne gre toliko za obžalovanje kot za pomisleke, kakršne ima verjetno vsak od nas. Kar je bilo, je bilo. Vedno imamo možnost, da naslednjič izberemo bolje – da se odločimo drugače in da se spremenimo na bolje. Naša dejanja so najpomembnejša stvar. Naša dejanja so vedno odblesk naše duše. Zato se skušam vsak dan kaj novega naučiti – predvsem tiste najtežje reči, torej bivanja v trenutku zdaj. Dokler imaš dober cilj in vizijo, kako ga boš dosegel, ti v življenju ne bo hudega. Moj cilj je napredovati pri moji jogijski praksi in meditaciji, da bom sčasoma še trdnejša, močnejša in bolj sočutna. Da bom svoje odločitve glede vsega sprejemala mirno in odločno, da bo moja izbira večkrat na strani dobrega kot ne.