E-poštaNatisniExport ICS

Stand up pod zvezdami: Lucija Ćirović - S trebuhom za kruhom

Dogodek

Naslov:
Stand up pod zvezdami: Lucija Ćirović - S trebuhom za kruhom
Kdaj:
tor, 26. oktober 2021, 20:30 h
Kje:
Maribor,
Kategorija:
Stand up komedija

Opis

Stand up pod zvezdami: Lucija Ćirović - S trebuhom za kruhom

»S trebuhom za kruhom« je predstava, ki govori o iskanju svojega poklica, jaza in izraza, pa tudi o poti, vztrajnosti, ne-obupovanju in o tem kako najti tisto, kar nam bo dalo zadovoljstvo in kruh za življenje. V uri in pol vas Lucija popelje na zabavno pot svojega šolanja, od prvega razreda osnovne šole pa vse do danes. Predstava je primerna za odrasle in mladino starejšo od 16 let.

V monokomediji vključuje in prepleta različna znanja in veščine gledališke umetnosti: stand-up komedijo, lutkarstvo in kot prva v Sloveniji tudi posebno zvrst gledališke umetnosti – ventrilokvizem.

Ventrilokvizem ali trebuhogovstvo je tehnika govorjenja brez premikanja ustnic, s katero se ustvarja iluzija, da glas prihaja od druge osebe ali predmeta. V moderni zgodovini ventrilokvizma, je ta postala forma komedije, kjer izvajalci pogosto uporabljajo lutke. Zato se kot posebni gost v predstavi pojavi tudi Coco Ch.Adel, lutka mladega petelinčka, ki ima čisto svoj pogled na svet. Precej drugačen od Lucijinega.

V letu 2016 je s predstavo S trebuhom za kruhom in magistrskim delom z istim naslovom magistrirala na AGRFT in za oboje prejela tudi študentsko Prešernovo nagrado.

Podatki o izvajalcih: Igrata – Lucija Ćirović in Coco Ch.Adel,  Avtorica – Lucija Ćirović, Režija – Boštjan Štorman, Glasba – Goran Završnik

VSTOPNICE: Standupsi.com. Cena vstopnic v predprodaji 12 EUR, na dan dogodka 16 EUR.


Prizorišče

Lokacija:
Hiša OZ
Naslov:
Titova cesta 63
ZIP:
2000
Kraj:
Maribor
Država:
Slovenia