(HRV) Željko Pervan

Željko Pervan

Željko PervanŽeljka Pervana najbolj poznamo iz oddaje Večernja škola (Večerna šola), v kateri igra učitelja odraslih učencev, ki skupaj razmišljajo o stvareh, ki jih obkrožajo - Pervan je spontan, večinoma improvizira in na glas razmišlja o svetu in življenju.

Najraje se dotika politikov, upokojencev; vsakodnevnih situacij in seveda slovensko - hrvaških odnosov.
Zakaj ne maramo njihovih rib, zakaj jih silimo v EU, ali bomo uvedli vinjete tudi za pešce, ali so Hrvati dovolj dobri za EU - "Ne vrag, le sosed bo mejak ... samo da ni Hrvat" Željka Pervana je "stand-up" komedija, ki se satirično loteva tako enih kot drugih - brez izjem - in seveda tudi tretjih in četrtih .

Za kontakt in povpraševanje prosim izpolnite tale obrazec - BOOKING


Pervan je že dolga leta eden najprepoznavnejših imen v hrvaškem svetu komedije in satire. S kariero je pričel leta 1985 na zagrebškem radiu 101, kasneje pa jo nadaljeval na televiziji OTV. V tem času ga je bilo mogoče videti nastopati v različnih skečih kot so bili: Rade u bunaru, Ispitivanje Hrvata u Vojvodini - Servus Zagreb - ter v drugih oddajah in filmih (kot je npr. Ime Ruže, razgovor Hloverke i Dražena Budiše).

V tem času je izvajal manjše nastope v humorističnem šovu: Jel me netko tražio? Vsem pa je ta vrhunski mojster smeha najbolj znan tudi kot ikona popularne satirično-zabavne oddaje Večernja Škola (Večerna šola).

Vsi se z veseljem spominjamo prizorov likov iz te legendarne oddaje, ki je postala izredno popularna tudi v Sloveniji. Snemanje oddaje je potekala v živo pred gledalci v studiu, igralci pa so v duhu stand up komedije sproti spontano nastopali.
Željko Pervan je igral profesorja v večerni šoli, ki poučuje štiri odrasle osebe Aljošo, Denisa, Antimona in Tetko (Zlatan Zuhrić-Zuhra, Mladen Horvat, Ahmed El Rahim, Đuro Utješanović). Zaradi izrednega zanimanja je bilo v oddaji tako med drugim mogoče videti tudi znane gostujoče igralce kot so Ljubiša Samardžić in Emir Hadžihafizbegović.
Leta 2002 je za OTV snemal humoristično serijo Obečana zemlja, v kateri je igral Izidorja Weissa. 2003 je bil nekaj mesecev tudi kolumnist hrvaškega političnega dnevnika Vjesnik.
Željko Pervan je glavni "krivec" za salve smeha pri vas doma v oddajah Večernja škola, znanec iz nekaterih najboljših jugoslovanskih filmov in človek, ki bo poskrbel, da se boste smejali do solz.

Za kontakt in povpraševanje prosim izpolnite tale obrazec - BOOKING