Jure Godler

Jure Godler

Jure_Godler

Jure Godler je slovenski komik, komponist, pisec, igralec, čarodej in detektiv. Z imitacijami znanih likov se je začel ukvarjati daljnega leta 1992, ko je pred spanjem prvič posnemal Mr. Beana in Draculo. Njegova mati je jokala in mu nudila podporo, ko je začel nastopaško kariero povečini na šolskih, lokalnih in gozdnih prireditvah.

Rodil se je leta 1984 v Brežicah. Zelo zgodaj je začel kazati talente in začel igrati violino, pri 7 letih in kasneje tudi klavir. Komponirati je začel pri 8 letih. Izobraževal se je na Srednji šoli za glasbo in balet v Ljubljani in na Glasbeni akademiji Mozarteum v Salzburgu, kjer je študiral kompozicijo. Do danes je skomponiral okoli 380 del vključno z operami, simfonijami, sonatami, koncerti in ostalimi komornimi zasedbami.

Leta 2003 ga je odkril legendarni Sašo Hribar in ga povabil v svojo ekipo Radia Ga-Ga (oddaja na Radiu Slovenija).

Leta 2004 je dobil stalno vlogo v sobotni večerni oddaji Hri-Bar, kjer je izvajal že nešteto vlog znanih in izmišljenih ljudi (George W. Bush, Tony Blair, Mr. Bean, Clint Eastwood, Jim Carrey, Kraljica Elizabeta, Marilyn Manson, Al Gore, Vladimir Putin, Angela Merkel, John Travolta, Superman, Andy Warhol, Bono, Elvis, Don King, Mahmud Ahmadinejad, Sylvester Stallone, itd.)

Leta 2004 je ustvaril tudi lik 'Profesorja Godlerja', ki je v oddaji Tistega lepega popoldneva na Televiziji Slovenija vsako nedeljo popoldne odkrival glasbene plagiate. Lik je doživel odlične odzive.

Leta 2005 je za 80 letnico podjetja Mura napisal in dirigiral simfonijo Murafonija v Slovenski filharmoniji.

Leta 2007 je prejel medijsko nagrado Viktor za obetavno medijsko osebnost.

Leta 2007 je prav tako začel nastopati v Hollywoodu v klubih Improv in Comedy Store na Sunset Boulevardu.

Leta 2008 je napisal biografijo Radia Ga-Ga, ki je v trenutku postala uspešnica.

Leta 2009 je nastopil z zvezdo Policijskih akadamij Michaelom Winslowom v Unionski dvorani v Ljubljani (skupaj s Tilnom Artačem v duetu GodArt)

Leta 2010 je nastopil v Comedy & Magic Clubu na plaži Hermosa v Los Angelesu s Tilnom Artačem. Izvedla sta točko Die schlechte Romantik - priredba Bad Romance Lady Gaga.
Leta 2011-12 je v tandemu s Tilnom Artačem gostoval s predstavo GodArt-live  že več kot 45 krat po vsej Sloveniji. 

18. 3. 2010 je Jure premierno nastopil v samostojni predstavi, kombinaciji stand up komedije, žive glasbe in čarovnij - JURE GODLER LIVE

Za kontakt in povpraševanje prosim izpolnite tale obrazec - BOOKING