odpovedano - Stand up (AVS) - Martina Ipša
E-poštaNatisniExport ICS

odpovedano - Stand up (AVS) - Martina Ipša

Dogodek

Naslov:
odpovedano - Stand up (AVS) - Martina Ipša
Kdaj:
ned, 29. oktober 2023, 20:00 h
Kategorija:
Stand up komedija

Opis

previewhttps://www.sonchek.com/festival-smeha

Festival smeha – 3x stand up predstave

Trije polni penzioni na atraktivni ladji

Sprehodi z vodnikom: Passau , Linz, Dunaj

1. dan , 28.10. : SLOVENIJA–DUNAJ –PLOVBA PROTI PASSAUU ( večerja)

V jutranjih urah se bomo odpravili iz Slovenije (Ljubljane, Celja in Maribora ) proti Dunaju. Ko bomo  prispeli do mesta valčkov , se bomo odpravili proti valovom, tokrat rečnim. Vkrcali se bomo na ladjo in si prvič ogledali svoje kabine. Ob 14. uri bomo že mahali mimoidočim , ko se bomo podali na plovbo proti rečnemu toku najdaljše srednjeevropske reke. Radovedno bomo opazovali bregove , na katerih se bodo nizali naselja, gozdovi , vinogradi. Pluli bomo mimo vinorodnega območja Wachau s številnimi vinogradi, gradovi (v enem od njih , Dürnsteinu, so Avstrijci imeli zaprtega Riharda Levjesrčnega) in samostanoma Melk in Göttweig, ki je zaradi svoje kulturno-naravne zapuščine na seznamu Unesca. Na ladji je druženje vselej nepozabno in zvečer nas bo najprej čakala predstavitev ladijskega osebja in ponudbe na ladji. Večerja bo vedno obsegala štiri hode in po njej se bomo držali za trebuhe , ker nas bodo boleli od obilice smeha. Ta večer nas bo nasmejal Željko Čakarevi . Druženje bo tako postalo del našega življenja na ladji , smeh in zabava pa tudi.

2. dan , 29. 10. : PASSAU (zajtrk , kosilo, večerja)

Zjutraj se bomo zbudili že onkraj Linza in se počasi bližali nemški meji. Približno med zajtrkom bomo pluli po Schlögener Schlinge, drugem največjem rečnem ovinku v Evropi , in uživali v mojstrovini narave. Zgodaj popoldne se bomo izkrcali v mestu Passau in si s slovenskim vodnikom ogledali njegove znamenitosti. Mesto treh rek, kjer se zlivajo Donava, Inn in Ilz , je biser srednjeveške arhitekture. Katedrala sv. Štefana , pogled na utrdbo Veste Oberhaus, sotočje treh rek, čudoviti Rezidenčni trg , ki ga mnogi smatrajo za najlepši baročni trg severno od Alp , pa tamkajšnji Wittelsbaški vodnjak z Marijo in tremi angeli , ki simbolizirajo tri reke, so le nekatere od njegovih znamenitosti. Mesto je tudi izjemno prikupno , s številnimi lokali in prijetnim vzdušjem. Ker se bomo na ladjo vrnili šele zvečer , bo prostega časa za uživanje v mestu več kot dovolj. Zvečer pa znova: odlična večerja in držanje za trebuhe. Martina Ipša bo znala poskrbeti za to , da nam ne bo dolgčas.

3. dan , 30. 10. : LINZ– PLOVBA PROTI DUNAJU ( zajtrk, kosilo, večerja )

Zbudili se bomo že v Linzu. Mesto, ki navduši s svojim kulturno-umetnostnim nabojem, se je še dodatno „nališpalo“ za leto 2009, ko je bilo kulturna prestolnica Evrope. Spet si bomo skupaj z vodnikom ogledali staro mestno jedro, ki očara s pomembnimi renesančnimi zgradbami: Deželno hišo, staro mestno hišo s svojim ličnim arkadnim dvoriščem, v Mozartovi hiši je Amadeus leta 1783 skomponiral svojo Linško simfonijo. Ogledali si bomo tudi Kremsmünsterhaus, v katerem naj bi bil leta 1493 umrl cesar Friderik III. , njegovo srce in drobovje pa so pokopali v romanski mestni župnijski cerkvi. V renesančni čas pa segajo tudi začetki Linškega dvorca. Sprehodili se bomo do cerkve sv. Martina, del katere je nastal leta 788 in je izvorno najstarejša ohranjena cerkev v Avstriji , in si pogledali še Novo katedralo ( posvečena l. 1924 ) , ki je z 20.000 mesti za obiskovalce največja cerkev v Avstriji. Sledi prosti čas , v katerem lahko obiščete katerega od številnih muzejev, se povzpnete z najstrmejšo tirno gorsko železnico v Evropi na goro Pöstlingberg – s panoramskim razgledom na mesto Linz in ob dobri vidljivosti vse do Alp – ali pa zgolj uživate v prostem času v središču mesta, kjer se med drugim nahaja tudi ena najbolj obleganih nakupovalnih ulic v Avstriji. In ne pozabite na postanek v eni od linških kavarn na pokušnjo slovite linške torte. Pozno popoldne (ob 18. uri) se bomo od Linza poslovili s standardnim programom: večerja in smeh. Lucija Ćirović in Coco Ch.Adel sta dinamični duet in tako kot prejšnja dva večera bo zabava zagotovljena.

4. dan , 31. 10. : DUNAJ– SLOVENIJA (zajtrk, kosilo)

Že zjutraj bomo znova na Dunaju. Zapustili bomo kabine in se z avtobusom odpeljali v središče mesta , kjer bomo kratek čas prosti za pohajkovanje po ulicah Graben in Kärntner Straße ( tam, kjer je doma slovita saher torta) , nato pa se bomo znova zbrali na ladji in uživali še v kosilu. Po kosilu bomo pa samo še sedli na avtobus in se odpeljali proti Sloveniji.

 

Martina Ipša je ena tistih, ki so ustvarjali sceno stand up komedije v Sloveniji in 18 let pozneje je še vedno prisotna na sceni in boljša kot kadarkoli. 

Po več kot 1500 nastopih v treh jezikih, je Martina po mnenju mnogih najboljša stand up komičarka v Sloveniji in ena najboljših v regiji. Bila je kreatorica dveh TV oddaj, napisala je scenarije za tri gledališke predstave, bila soavtorica na dveh celovečernih scenarijih, napisala tri celovečerne stand up showe in je nekaj ustvarjala vsebino za radio, kratek čas tudi kot voditeljica jutranjega programa.

Je ena od komikov, ki so nastopili v oddaji Stand up & More, ki je bila predvajana na Comedy Central Extra in ta oddaje se predvaja še danes. Njen 20 minutn dolgi special – Stend Ap predstavlja: Martina Ipša, pa je bil posnet v letu 2017 in po predvajanju prejel odlične kritike. Leta 2019 je bil na najbolj priljubljenem televizijskem kanalu v Sloveniji, Pop TV, predvajan Roast Martine Ipša.  

Nastopila je na največjih festivalih stand up komedije v regiji: Festival Lent, Hit stand up, Festival Panč, ki so vse odlični slovenski festivali. Nastopila je tudi na Best of regional (CRO), Ht stand up (BIH) and StandUp Fest (SRB). Nastopila je v Luksemburgu, Bolgariji, Švici, Avstriji, Srbiji, Bosni, Črni Gori in na Hrvaškem. Junija 2018 pa bo nastopila na Nizozemskem še z šestimi komiki iz Evrope na posebnem Evropskem stand up projektu. Nastopa v Angleščini, Hrvaščini in Slovenščini.